Concept


Tabăra biblică este un proiect demonstrativ. S-a născut din dorinţa de a ilustra arta de a trăi conform principiilor biblice. Am debutat în 2005 cu o tabără biblică pentru tineret. Din 2008 am adăugat ofertei noastre un al doilea concept şi anume, tabăra biblică pentru familie (actuali şi viitori familişti). Iată o scurtă descriere a celor două concepte.

1. Tabără biblică pentru tineret. În cazul acestui concept, tabăra biblică nu îşi propune să fie o formă de recreaţie organizată, ci propune participanţilor (tineri cu vârsta de minimum 18 ani) un experiment. Stilul nou de viaţă pe care îl ilustrăm urmăreşte 5 dimensiuni:

- sănătatea (alimentaţie sănătoasă strict vegetariană, exerciţiu fizic, seminare de sănătate);

- spiritualitatea (devoţiune personală, devoţiune publică, consiliere);

- educaţia (seminare şi dezbateri);

- recreaţia (accentul cade pe importanţa fructificării oportunităţilor de recreere în natură, pe cunoaşterea interpersonală, pe lipsa competitivităţii şi a inutilităţii, pe creativitate);

- misiunea (ca stil de viaţă creştină - seminare, proiecte desfăşurate pe parcursul taberei sau după finalul acesteia).

 

2. Tabăra biblică pentru familie. Proaspăta ofertă a anului 2008 aduce noutatea unei tabere dedicate familiei. Bazată pe aceleaşi principii fundamentale ca şi proiectul de tineret, tabăra biblică pentru familie este construită în special pe experienţa invitaţilor taberei. Fiind o tabără de scurtă durată (5 zile), dedicată celor ce nu-şi pot permite mai mult timp departe de locul de muncă, accentul cade pe dimensiunea educativă. Seminarele deosebit de valoroase sunt aspectul central al acestei tabere.

 

Tabăra biblică nu este un proiect adresat exclusiv unei grupări confesionale. Ea este deschisă tuturor acelora care au înţeles provocarea şi vor să schimbe ceva în viaţa lor.